Get Adobe Flash player
Routeplanner


 In het weekend van 14 en 15 mei is het Nationale Molen- en Gemalendag.  

NationaleMolendag2016
De Venemansmolen is één van de vier Winterswijkse windmolens die op Nationale Molendag geopend is voor publiek. Niet alleen op zaterdag, maar ook op zondag 10 mei kunt u de molen komen bekijken!

Bij voldoende wind wordt er op ambachtelijke wijze meel gemalen in de molen, maar ook in de dieselmaalderij wordt meel gemalen, dus kan er niet met wind gemalen worden, dan toch zeker in de dieselmaalderij.
Verder kunt u bij goed weer op ons terras genieten van een lekker drankje, terwijl boven u de wieken hun omwentelingen maken. Ook kunt u uiteraard binnen zitten.

Naast de Venemansmolen zijn ook de Meenkmolen, Sevink Molen en Molen Bataaf geopend. 

venemansmolen meenkmolen 1 sevinkmolen molenbataaf 
Venemansmolen Meenkmolen Sevink Mölle Molen Bataaf

 De vrijwillig molenaars zullen u rondleiden en vertellen over de geschiedenis van de molen en hoe de molen werkt. Elke molen is weer anders en heeft haar eigen karakteristieke kenmerken.

Dus elke molen is een bezoekje waard. De molens draaien van 10.00 - 16.00 uur. 

Wat is eigenlijk Nationale Molendag?
Op 6 oktober 1973 begonnen molenaars met de Nationale Molendag. Sinds 1974 wordt het evenement elk jaar gehouden op de tweede zaterdag van mei. Het is een dag waarop zoveel mogelijk molens draaien. De Molendag is inmiddels uitgegroeid tot hét jaarlijkse molenevenement. Naast het draaien en malen met molens worden op een groot aantal molens allerlei activiteiten georganiseerd, van pannenkoeken bakken tot muziekfeesten.
Jaarlijks doen ruim 950 molens mee aan de Nationale Molendag en worden gemiddeld meer dan 100.000 bezoekers ontvangen. En ieder jaar komen meer mensen naar de molens.

Copyright © 2014. All Rights Reserved. DWD-productions.