Een avontuurlijke buggy tour langs de duurzame highlights van Winterswijk

Benieuwd naar de duurzame initiatieven in Winterswijk? Ontdek het tijdens onze Ecotour! Laat je inspireren door vier enthousiaste ondernemers op het gebied van biodiversiteit, energietransitie, klimaatadaptatie, kringlopen en cultuurhistorie.

Ontdek de duurzame initiatieven die Winterswijk te bieden heeft

In de maanden  april tot en met november kun je elke maand de Ecotour volgen! Ontvang ter plaatse persoonlijke uitleg van de ondernemers en bekijk elke hotspot van dichtbij.

Dit kan al vanaf €7,50 p.p. inclusief koffie/thee/fris. En wat dacht je van een ritje in een elektrische buggy? Je huurt al een voor 5 personen voor €50,00! Bekijk voor een sfeerimpressie de video.

Bestel je tickets online

Op eigen gelegenheid de route volgen

Fiets of wandel op eigen gelegenheid langs de hotspots. Bij elke locatie vind je een bordje met een QR-code voor meer informatie. De route is gratis te volgen, wanneer het jou uitkomt via Google Maps.

Open de route hier

Ecotourdag-route met elektrische buggy

Wil je de Ecotour in stijl volgen? Volg deze dan met een e-buggy! Op de Ecotour dagen kun je de route volgen met deze stijlvolle buggy's. De ondernemers vertellen je per locatie persoonlijk meer. Je bestelt deze als extra optie met je ticket.

E-buggy en tickets reserveren

Ecotourdag-route met eigen vervoer

Op de georganiseerde Ecotour dagen de route volgen met eigen vervoer/fiets? Dat kan! Bestel je ticket en je ontvangt na betaling de route in je inbox. Zien we je dan?

Tickets reserveren
Eerste stop

Vrijheidspark Winterswijk

Het nieuwe Vrijheidspark in het hart van Winterswijk is naast een uniek park ook een heel biodivers park. Groencentrum Wenninkhof heeft ervoor gezorgd dat er het hele jaar voor insecten, kleine diertjes en vogels voldoende beschutting en voedsel is. Dit samen met unieke mengsels van inheemse soorten zorgt voor een biodiversiteit in het hart van Winterswijk. Jan Bent vertelt er je graag meer over.

Tweede stop

Flexhuisvesting WAM&VanDuren

In oktober 2020 heeft WAM&VanDuren Zakelijk de flexhuisvesting in gebruik genomen. De flexhuisvesting is een voorbeeldproject op het gebied van circulair en modulair bouwen.

Het kantoor is volledig remontabel en bestaat uit 12 modules, welke als legostenen op elkaar zijn gezet. Het kantoor biedt ruimte voor ca 30 medewerkers en beschikt over een tribunezaal voor bijeenkomsten, vergaderingen en presentaties. Willy Smit vertelt je er graag alles over.

Derde stop

Venemansmolen

De Venemansmolen mag dan wel een monument zijn, maar staat op het gebied van duurzaamheid zeker niet stil. 7 initiatieven op het gebied van duurzaamheid, klimaatadaptie en onderhoud maakt dat de Venemansmolen zo veel meer is dan alleen een molen. Vrijwillig molenaar René te Selle vertelt je alle ins en outs.

Vierde stop

Energiepark Ratum

In het Energiepark in Ratum kun je zien en ervaren hoe duurzame energie wordt opgewekt en bespaard. Het Energiepark is aangelegd in een landelijke omgeving. De duurzame energie wordt opgewekt in de vorm van zon-, wind- en waterenergie. Tevens laten wij je snelle en eenvoudige besparingstechnieken (o.a. LED-lampen) zien, duurzame verwarmingstechniek en duurzaam vervoer. In het park zijn 999 zonnepanelen geïnstalleerd en de stroom wordt geleverd aan de AGEM (Achterhoekse Groene Energie Maatschappij). Hans Huls vertelt je graag meer.

Reserveer jouw ticket nu!

Ontdek, leer en inspireer samen met ons op het gebied van duurzaamheid! Op de volgende data kun je de georganiseerde Ecotour volgen.

Tickets bestellen

De eerstvolgende Ecotours

22
Jun

Ecotour Winterswijk juni 2024

13:30
-
17:30
20
Jul

Ecotour Winterswijk juli 2024

13:30
-
17:30
21
Sep

Ecotour Winterswijk september 2024

13:30
-
17:30
26
Oct

Ecotour Winterswijk oktober 2024

13:30
-
17:30
23
Nov

Ecotour Winterswijk november 2024

13:30
-
17:30

Over de initiatiefnemers

V.l.n.r: Hans Huls (Huls Duurzame Energie), Jan Bent (Groencentrum Wenninkhof), Willy Smit (WAM&vanDuren) en René te Selle (Venemansmolen) hebben het idee van een ecotour al in 2019 geopperd om uit te dragen hoever zij al zijn met verduurzaming.

Hoe staat het in Winterswijk eigenlijk met de verduurzaming? Een vraag die regelmatig gesteld werd. Om hierop een antwoord te geven hebben vier enthousiaste ondernemers de Ecotour door Winterswijk samengesteld waarin ze bij hun bedrijven daar antwoord op geven.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over onze buggy tour in een natuurrijke omgeving.

Hoe lang duurt de tour?

De Ecotour duurt ongeveer 2,5 - 3 uur en omvat een bezoek aan de vier duurzame initiatieven, waarbij je door het prachtige Winterswijkse coulissenlandschap rijdt.

Is de tour geschikt voor kinderen?

Ja, kinderen mogen deelnemen aan de tour onder begeleiding van een volwassene.

Wat is de prijs van de Ecotour?

De prijs van de tour is €7,50 per persoon. Kinderen onder de 12 jaar krijgen korting. Voor het huren van de buggy's geldt een vast tarief van €50,00. Bestuurders van de buggy moeten minimaal 23 jaar zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs.

Moet ik vooraf reserveren?

Ja, als je deel wilt nemen aan de Ecotour op de "Ecotour dagen" dan moet je een ticket hiervoor kopen. Je krijgt hiervoor uitleg op elke stop en bij de Venemansmolen krijg je koffie/thee/fris met wat lekkers.

Als je op eigen gelegenheid buiten de "Ecotour dagen" de route gaat rijden is dit niet nodig.

Wat moet ik meenemen?

Het is aan te raden om comfortabele kleding en schoenen te dragen. Vergeet ook niet om zonnebrandcrème en een fles water mee te nemen.