Nieuws
Start molenseizoen 2024

Start molenseizoen 2024

Op zaterdag 20 april 2024 gaat het molenseizoen bij 'De Venemansmolen' in Winterswijk officieel van start. Deze markante stellingmolen, die niet alleen als rijksmonument maar ook als uniek molencomplex wordt gewaardeerd, markeert de rijke cultuurhistorie rond molens, functies, en duurzame producties in en rond Winterswijk.

Vanaf 10.30 uur zijn bezoekers welkom om het nieuwe molenseizoen te vieren. Vrijwilligers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Na het hijsen van de vlag is iedereen uitgenodigd om de werkende molen te bewonderen. De molenaars staan klaar om bezoekers rond te leiden, en op het klimaatvriendelijke erf kunnen gasten genieten van de buitenplaats van de molen.

'De Venemansmolen', oorspronkelijk afkomstig uit de Zaan, is sinds 1827 in het bezit van de familie Venemans en was vijf generaties lang in bedrijf tot 1992. Sinds 1991 is het een rijksmonument en valt het op door het unieke molencomplex. Naast de windkorenmolen is er een werkende dieselmaalderij te zien, aangedreven door een Engelse Ruston-dieselmotor uit 1935. Bovendien herbergt de molen een expositieruimte die de historie informatief en educatief weergeeft. De Graansilo en ’t Spieker, waar lekkernijen te koop zijn, zijn ook te bezoeken.

Bezoekers kunnen zich laten verrassen door het diverse aanbod. Daarnaast is er de mogelijkheid om de Eco-tour te boeken, zowel met buggy’s als op eigen gelegenheid. Voor meer informatie over de Eco-tour en boekingen, raadpleeg 100% Winterswijk of bezoek de officiële website: www.venemansmolen.nl.

De openingstijden van De Venemansmolen dit seizoen, zijn elke zaterdag van 10.30 uur tot 15.30 uur. Op zondagen in de periode: 2 juni tot en met 21 juli en van 8 september tot en met 29 september is de molen geopend van 10.30 uur tot 15.30 uur. De Venemansmolen bevindt zich aan de Venemansweg 7 in Winterswijk. Voor meer informatie, bezoek de website: www.venemansmolen.nl. De toegang tot De Venemansmolen is gratis.